Puromuz2.com: Aromalı Puro Satın Al

Puro seçiminiz, yakışınız, dâhilişleminiz ve keyfine vardığınız bütün tatlar ağız ağıza size özeldir. Ancak gene bile aklınızın ucunda bulunması gereken bir kaç nöbetçi var! 1- Puro Seçimi Ben bu makaslamakmda günün her saatinde dâhilmeyi çok sevdiğim Toscanello Limoncello’yu mihman edeceğim. Siz bile keyfinize bakılırsa, istediğiniz puroyla eşlik edebilirsiniz. 2 – Puroyu Denetçi Ika Sahiplik inşaı Karayip purolarda dâhilmeden önce nemliliğini denetçi geçirmek gerekir. Bu Toscanello dâhilin meri bileğil. Toscanello severler damak zevklerine bakılırsa farklı rutubet oranlarında dâhilmeyi tercih edebiliyorlar. Bu seçimde ustalaşmak az buçuk da sınama kenarılma yöntemine ihtiyaç duyuyor. 3- Çakmak Seçimi Yakıma geçmeden önce kesinlikle bilinmesi gereken dirimsel bir nizam var. Puro yalnızca lakin yalnızca kokusuz hınçle yakılır! Puro her devran ya bütan gazlı çakmak ya da uzun puro kibritleriyle yakılmalıdır. Puronuzu Zippo kadar benzinli çakmaklar ya da mumlu kibritlerler kadar belirti yayan ateş kaynakları ile yakmamalısınız. Bunlar puronunuzun aromasını kalıcı olarak bozar. 4 – Yakma Puro alaka ve ilgi gerek. Bu yüzden hiç acele etmeyin ve puronuzu titiz bir şekilde andıran. Tehlikesiz olabilirsiniz ki, kötü bir yakım hem sizin keyfinizi bozar hem bile puronuzu berbat eder. Puroyu yakarken flama puroya direk dokunma etmemelidir. Coşkun maviliği purodan az buçuk ırak tutulmalıdır. Puroyu böyle ağıza götürmeden yakmaya “kızartma” denir. Puronun ucunun her cenahı alya döndüğünde kızartma işlemlemini esasardınız demektir. Şimdi size puro yakma ritüelini anlatacağım: Öncelikle puronun ayağını 90 mesabe eğimle, aleve tam dokunma etmeyecek şekilde tutun. Bu işlemlemi yaparken bütün ayağın eşit yanması gerektiği dâhilin puroyu aynı zamanda prezantabl bir şekilde 360 mesabe döndürmeniz gerekmektedir. Eğer puro çakmağı kullanıyorsanız, puronuzu ateş kaynağına saf alevli çakmalara bakılırsa az buçuk daha uzakta tutmanızda fayda var. çünkü, bu usul çakmaklar çok muazzamdür ve bir küme andıran tutulursa puronuzu kömüre çevirme potansiyeline sahiptirler. Yakma yahut kızartma işlemlemi saf alevli çakmaklarla, az buçuk devran alabilir. Bu müddet size hengâm kaybı kadar bakışükebilir lakin puro götürüm ve çalışma gerek. 5- İyi Yandığını Denetçi Ika Şimdi puroyu nasıl yaktığınımızı denetçi edelim. Puroyu kızartma işlemleminden sonrasında aykırı çevirip vecihünüze az buçuk yaklaştırın. Yaklaştırdığınız puroya yavaşçe ortam üfleyerek nerelerin yandığını görebilirsiniz. Eğer bütün fut kıpkırmızı ise yakma işlemlemini esasarı ile gerçekleştirdiniz demektir. Eğer puronun her cenahı tam yanmamışsa, şu demek oluyor ki bütün fut kıpkırmızı bileğilse, öncelikle puroyu uçınıza gdolayın. Sonra yanmayan kısmı üste getirerek kükürt yahut çakmağınızla puronuzu ısıtırken bir dü küçük dem daha çekin. Bu sayede puro üste mütebaki yanmamış parti da yanacaktır. 2–3 saniye sonrasında puronuzu dudaklarınızdan uzaklaştırın. Rahatçe sallamak puronun ucundaki alevi söndürmeye yetecektir. Tebrikler, bundan sonra puronuz dâhilime hazır. Evet ya siz hazır mısınız? 6 – Keyfine Varma Puro yavaş yavaş ve keyfini çıuğursuz çıuğursuz dâhililmeli. Alacağınız her dem arasında en azından 40 saniye muhafaza etmek gerekir. Eğer bu süreyi azaltıp sigara kadar dâhilmeye çhileışırsanız puronuz ısınmaya adım atar. Hızlı dâhilimden dolayı ısınan puronun lezzetindeki bozulmayı da yemeden içmeden hissedersiniz. İlk başlangıçta, yalnızca birazcık lezzet kaybı yaşasanız da, hızlı dâhilmeye devam ederseniz, puro o denli üzücülaşır ki hiç dâhililemeyecek duruma gelebilir. Değersiz bir uyarı: Puro, sigara kadar ciğere çekilmez. Tütün yavaşçe ağıza doldurulur ve tatlılık alıcıların dumanla tembihlmasına destur verilir. Şimdi rahatlayın! Puronuzun o eşsiz tütününden gelen lezzetlerin ve aromaların tadını çısütsüzın. Arada puronuz sönerse, bu göstermeniz gerekenden daha az alaka gösterdiğinizin bir işlemaretidir. Sönen puronun küllerini enikonu temizleyin. Bunun dâhilin kürdan kadar bir alete ihtiyaç duyacaksınız. Külleri enikonu temizlediğinizden emin olduktan sonrasında puronuzu tekrar yakmayı deneyin. Benim dâhiltiğim Toscanello dâhilin yeniden yakma iş teşkil etmez. Ancak ahali inşaı Karayip Purolarında her yeni yakışınızda küsurat oranda dokunaklılık hissedeceğinizi kaydetmek isterim.

Eğer puro birinci sınıf bir puro ise 15 yıl hatta daha uzun bir müddet birlikte saklanabilir. Aynı yıllanmış şaraplar kadar puro da eskidikçe tadı gelişir ve güzelleşir. Puro saklamak istiyorsanız bilmeniz gereken ve nasıl şgeri olan 2 nizamı mealız gerekiyor. Bu önemli kurallardan ilki puronun saklanacağın kucakın alev ayarıdır. Puroyu birinci sınıf bir koşulda uzun müddet saklamak istiyorsanız kucak sıcaklığının 16 ila 18 mesabe arasında başüstüneğundan emin olmanız gerekiyor. Mekân içinde bu sıcaklığı yakalamanız berenarı zordur. Bu yüzden kucak sıcaklığı 22 derecenin üstüne ya da 12 derecenin şeşna inmedikten sonrasında telaşlanmanıza icap yoktur. Ancak lacerem şayet imkânınız var ise 16 ila 18 derecedeki saklama kucakını yaratmanız mefkûre olandır. Çünkü bu durumda tek iş ile içinlaşmazsınız. Muhafaza kucakı sıcaklığında gerçek iş kucakın ilgisiz bileğil bir küme har olmasıdır. Çünkü saklama kucakı 22 derecenin üzerine çıktığında tütün böceği sorunu ile içinlaşabilirsiniz. İkinci önemli nizam ise saklama kucakının nemidir. Bağıl nemin mefkûre aralığı %65 ila %70’in şeşna düşmemesi ve %72’nin üzerine çıkmaması önemlidir. Çünkü puronuz nemli ise yanmayacaktır ve şayet bir küme kuru ise puronun tadı ağarlaşır. Zahir rutubet saklama kucakı sıcaklığına bakılırsa varyasyon gösterecektir ve bu yüzden bile saklama kucakı sıcaklığını sabitlemenizde fayda vardır. Puro Nerede Saklanmalıdır? Puro en mefkûre olarak puro saklama kutusu adı maruz humidorların içerisinde saklanmalıdır. Eğer bu özel kutulardan elinizde yok ise rastgele bir ortam geçirmeyen kutu, dolap hatta ve hatta ortam geçirmeyen bir odada dahi puroları saklayabilirsiniz. Burada önemli olan saklama kucakının ortam geçirmemesi ve buna ilgilı olarak da kutu dâhilindeki rutubet ile sıcaklığın mıhlı kalmasıdır. Puro saklamak dâhilin anahtar sıcaklığı ve nemi mıhlı tutmanızı sağlamlayacak nasıl ortam geçirmeyen kutular ya da benzeri bir ortamdır. En elleme humidor İspanyol sedirinden yapılan türüdür. Bu sakamla kutuları nasıl ortam geçirmedikleri dâhilin gayrı rakiplerine mehabetli nüans atarlar. Eğer puro saklamaya karar verdiyseniz kesinlikle bu humidorlardan almanız gerekir.

puro satın al

https://puromuz2.com/

admin Yazar:

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.