Kireçlenme Ne İyi Gelir

Kireçlenme, kemiklerin ucunda mahal düzlük kıkırdak dokunun giderek aşınması ve yıpranması ile ortaya çıdem bir rahatsızlıktır. Giderek kötü gidişatlar gerçekleşebilir. Kemikler parçalanarak eklem içre birikmeye başlayabilir. Bu konum vücutta iltihabi bir süreci ve sonrasında ağrı ataklarını ortaya çıeşr. 40 yaşın üstündeki bireylerde henüz bir tomar görülür. Hassaten vahim yüklük kaldırmak kabilinden kuvvetli fiziki hareketlerde kâin insanlarda, henüz bir tomar rastlanmaktadır. Eklem kireçlenmesi, eklem emrazının da ana nedenlerinden biridir. Kireçlenmeden diz, kaide, dal, bel ve başinç eklemleri etkilenir. Yaşın artması, aşırı kiloluluk, eklemlerin aşırı yararlanmaı ve genetik yatkınlıklar riski zaitrır. Eklem Kireçlenmesini Önlemek İçin Beslenme Önerileri Dolgunca dolgunca ab tüketin. Deniz, eklemlere koltuk sağlamlar. Bu yüzden her zaman en azca 8 çamçak ab dâhilmek gerektiğini ihmal etmeyin. Suyun haricinde süt, kefir, katık kabilinden yüksek kalsiyumlu besinler bile, kemik sağlamlığına katkı sağlamlar. Zerzevat ve ürün tüketin. Kemik sağlamlığı dâhilin, vitamin ve minerallerin stabil bir şekilde hileınması önerilir. Bu yüzden vitamin ve mineral kıymeti yüksek olan sebze ve meyveleri beslenmenize ekleyin. Yağlı kırmızı ten tüketimini azaltın. Kırmızı ten tüketimi, hayvani proteinlerin bir tomar havaı sonucunda idrarla birlikte kalsiyum atımını zaitrır. Kemik sağlamlığını gözlemek dâhilin kırmızı ten tüketimini azaltın. Bunun namına fasulye, mercimek, bezelye kabilinden protein bakımından kibar bakliyatları beslenmenize ekleyin. Yağlı balık tüketimini zaitrın. Omega 3 bakımından kibar olan yağlı balıklar, eklem emrazına karşı çok etkilidir. Hamsi, somon, orkinos kabilinden balık türlerinin tüketimi, kemik sağlamlığını yapıcı yönde etkiler. Yeşil çay dâhilin. Yeşil çay, eklem kireçlenmesinde yapıcı etkilere sahiptir. Antioksidan ve anti-inflamatuar etkilere ehil başüstüneğu dâhilin, kemiklere koltuk evet. Hassaten kireçlenmeden meydana gelen balkılara ve şmeselekinliğe bile yararlı hasılat. Kaide kireçlenmesini azaltmak dâhilin yemeniz gerekenler; Meydana getirilen mesafeştırmalara bakılırsa ürün ve sebze bakımından kibar beslenmek, kaide kireçlenmesi riskini azaltır. Bu sebzelerin etkili birlikteşeni diallil disülfitindir. Elma, muz, armut, şeftali, kavun, üzüm ve kuru meyveler, soğan, pırasa ve sarımsak kabilinden sebzeler kaide kireçlenmesi riskini azaltır.

kireçlenme ne iyi gelir

admin Yazar:

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.